Bogrulle av nöt
Långt fram på djuret sitter bogrullen – en detalj med fin form och smak.
Långt fram på nötdjuret, närmare bestämt vid bogbladet, sitter den så kallade bogrullen. Detta är en detalj med fin form och god smak. Texturen är inte lika hård som den med välbekanta rullen som sitter baktill på djuret. På engelska heter bogrulle chuck tender och på tyska halsfilet.
Tillagning
Bogrullen är mycket användbar. Du kan tillexempel tillaga den som en liten nötstek, långsamt och på låg temperatur. Det går även bra att skiva och steka den som en enklare biff – om köttet mörats ordentligt. Bogrulle hittar vi ofta i den klassiska rätten sjömansbiff, men den är också bra i andra grytor och soppor.
I butiken
I välsorterade livsmedelsbutiker och i specialaffärer brukar man kunna hitta bogrulle. På engelska heter bogrulle chuck tender och på tyska halsfilet.
Alla styckningsdetaljer av nöt
Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat