Ta fram köttet så att det är rumstempererat när det ska tillagas. Värm ugnen till 125˚. Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i smör i en stekpanna, och lyft över det i en liten långpanna. Lägg lök, rotfrukter och potatis runt köttet. Häll på vatten och vin, och strö över timjan, salt och peppar.
Ställ in långpannan i nedre delen av ugnen och tillaga köttet i ugnen ca 3 timmar, eller tills det går lätt att sticka igenom köttet med en provsticka. Låt det vila i ca 20 minuter i smörpapper.
Skysås:
Sila skyn från långpannan och ner i en kastrull. Späd med vatten eller buljong så att det blir cirka 8 dl. Tillsätt sojan och koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Krydda med salt och peppar, smaka av och justera kryddningen. Tillsätt eventuellt konc kalvfond.
Skär upp köttet i tunna skivor före servering, lägg tillbaka det på rotfrukterna i långpannan och servera direkt ur pannan. Bjud såsen till.