Låt köttet stå framme så att det är rumsvarmt när det ska tillagas. Värm ugnen till 150˚. Krydda köttet med salt och peppar, lägg på vitlök och strö timjan på insidan. Bind ihop köttet med ett steksnöre och bryn det i smör i en stekpanna.
Lägg över det i en ugnssäker form. Ställ in köttet i mitten av ugnen och tillaga till innertemperatur 58-60˚ för rött kött eller 65-80˚ för rosa, ca 1 timme. Låt sedan köttet vila i smörpapper på en skärbräda ca 10 minuter.
Ratatouille:
Fräs lök, vitlök och kryddor i olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Tillsätt zucchini, aubergine och paprika, fortsätt att fräsa tills allt är mjukt. Rör ner krossade tomater, honung, salt, peppar och grönsaksbuljong. Låt det småputtra ca 30 minuter, rör om ibland så att det inte bränner fast i botten.
Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor och servera det med ratatouille, pasta eller potatis.