Be i köttdisken att få revbenssteken skivad.
Marinad: Blanda samman soja, olja, socker, salladslök, vitlök, ingefära, sesamfrön och chiliflakes i en skål.
Lägg revbenen i en vid skål eller liten långpanna. Lägg på päronbitar och häll över marinaden. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar men helst längre (upp till 24 tim) för mer smak. Vänd köttet några gånger under tiden.
Sallad: Strimla isbergssalladen fint. Strimla salladslökarna. Kärna ur och tärna päronen. Blanda samman ingredienserna dressingen.
Hetta upp grillen. Häll av marinaden och spara den. Grilla revbenen 20−25 minuter. Mät innertemperaturen genom att sticka in röret från en köttermometer i den köttigare delen. När innertemperaturen är 58−60˚, börja pensla köttet med marinad. Vänd köttet några gånger och pensla, så att det blir karamelliserat på ytan.
Servering: Koka upp den sparade marinaden och häll upp den i en skål. Lägg salladslökarna på grillen och låt dem ligga i några sekunder så att de blir mjuka. Lägg dem på köttet och strö över sesamfrön. Vänd ner dressingen i salladen och strö över sesamfrön. Servera köttet med marinaden, salladen och ris.