Förbered grillen och tänd på. Låt köttet anta rumstemperatur. Strö salt och peppar på köttet. När du fått en fin glödbädd är det dags att grilla. Grilla köttet ca 15 minuter sammanlagt, vänd ofta. Innertemperaturen ska vara 45°. Ta köttet av grillen och låt det vila på galler ca 20 minuter.
Salsa Arbol: Värm ugnen till 275° och grill. Lägg tomaterna med skalsidan upp i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och rosta dem tills skalet fått lite färg. Lägg då på chilin och rosta tills allt fått fin färg. Ta ut och mixa grovt med silverlök, vitlök, oregano, salt och peppar.
Elotes: Trä ett spett genom varje majskolv. Koka upp en stor gryta med saltat vatten. Ställ ner spetten med majskolvarna i kastrullen och sjud majsen mjuk på medelvärme, 15−20 minuter.
Blanda samman vitlök, färskost och crème fraiche, smaka av och justera kryddningen med salt. Ta upp en majskolv i taget ur vattnet och skaka av den. Pensla på av färskostblandningen, rulla sedan i riven ost, ringla på lite majonnäs och krydda med chilipulver och koriander.
Pimentos del padron: Hetta upp oljan, lägg ner pimentos del padron och stek på medelvärme under omrörning tills de känns mjuka, ca 7 minuter. Lägg över dem i en serveringsskål och strö över salt.
Vid servering, lägg tillbaka köttet på grillen och grilla ytterligare 4 − 5 minuter på varje sida till önskad stekningsgrad. (T ex 58° för medium rare, 60° för medium eller 70° för genomstekt). Lyft av köttet och låt det vila i minst 5 − 10 minuter till. Tranchera i tjocka skivor och servera med tillbehören.