Rostbiffsspegel

Rostbiffsspegel är en platt, mager och mör styckningsdetalj som sitter på undersidan av rostbiffen.

När man styckar en rostbiff anatomiskt får man ut de tre detaljerna rostbiffsspegel, rostas och rostlock. Rostbiffsspegel sitter på undersidan av rostbiffen och är en platt, mager och mör detalj. Den kräver lite arbete eftersom det sitter många senor och silverhinnor runt om den, men när dessa väl är bortputsade får man en mycket fin och mjäll styckningsdel med många användningsområden.

Tillagning

Eftersom rostbiffsspegeln är en platt och mör styckningsdetalj passar snabb tillagning allra bäst. Köttet är bra att tärna eller strimla till en wok eller en snabblagad gryta. Det är också trevligt att steka helt i ugn, tillaga i en het stekpanna eller grilla på indirekt värme på grillen.

Vill du att ditt kött ska vara rare/rött tar du bort det från värmen vid 55 grader. För en rosa kärna tar du av det vid 58 grader och för helt genomstekt vid cirka 63 grader. Förutom tillagningssätten ovan, varför inte testa rostbiffsspegeln till en lyxig och god Texas Cheese Steak Sandwich med ägg, lök och paprika.

I Butik

I välsorterade butiker hittar man rostbiffsspegel både som en del av den större rostbiffen men även som enskilt paketerad del. Kolla efter märket Kött från Sverige för att vara säker på att köttet är svenskt. I de flesta butiker med manuell köttdisk och i specialbutiker kan man beställa rostbiffsspegel om de inte har den i det ordinarie sortimentet.

Scroll to Top