Lammrack
Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben.
Tillagning
Lammracks steks i ugnen och delas i skivor, ett per revben, till serveringen. De kan även bindas ihop till en ring och stekas till en så kallad lammkrona. Racks av lamm kan också stekas som enskilda kotletter. De passar med samma tillbehör som lammytterfilé och filé. Ofta lämnar man extra långa ben, så att de kan fungera som ”handtag” när man äter. Ibland kan man se namnet frenched racks istället för lammracks.
I butiken
En bit lammracks väger cirka 400 gram och räcker lagom till två personer.
Så här styckar man lammracks
Lammracks styckas från främre delen av kotlettraden. Det är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben. Här kan du lära dig mer om varför det är bra att välja svenskt kött.
Alla styckningsdetaljer av lamm
Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat