Värm ugnen till 200°. Lägg köttet i en smord långpanna. Pensla med grillolja, salta och krydda.Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur. Skär selleri, morot och palsternacka i mindre bitar.
Ugnsrostade rotfrukter:
Smörj en ugnssäker form och lägg ner rotfrukterna och potatisen. Tryck till vitlöksklyftorna (de behöver inte skalas) med ett knivskaft. Lägg ner dem bland rotfrukterna. Ringla över oljan och strö över rosmarinen, och ställ in formen i nedre delen av ugnen.
Rosta rotfrukterna ca 40 minuter. Känn med en sticka att alla rotfrukter är mjuka rakt igenom. Rosta annars ytterligare några minuter.
Höj ugnens temperatur till 225°. Stek köttet i nedre delen av ugnen till innertemperatur 60-65°, ca 20 minuter.
Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter och skär i portionsbitar mellan varje ben. Strö över salt och mal över peppar över rotfrukterna före servering.
Servering:
Servera lammracksen med ugnsrostade rotfrukter, bönor och kall sås med örter.