Lammkött, som har mycket smak i sig, tål tuffa smaker som Västerbottensost och tomat, som fint balanserar med såväl sötma som syra.
Lammracks med Västerbottenspolenta och tomatolja

Ingredienser
4 portioner
800 g lammracks
2 dl färdigblandad marinad
salt och malen vitpeppar
Tomatolja:
8 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt och malen svartpeppar
Västebottenspolenta:
1 dl polenta
2 dl vatten
2 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
1 dl Västerbottensost, riven
Gör så här
Lägg köttet i marinaden och marinera i kyl 2 timmar.
Värm ugnen till 200° Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och ställ den i nedre delen av ugnen. Stek köttet till innertemperatur 60°, ca 20 minuter. Låt vila i smörpapper 15 minuter.
Västerbottenspolenta:
Koka upp vatten och mjölk och tillsätt polenta. Sjud 4 minuter under omrörning. Krydda och rör ner smör och ost.
Tomatolja:
Mixa tomater och vitlök med lite av oljan. Häll i resten av oljan och krydda med salt och peppar.
Servering:
Skär i kotletter mellan varje ben.Servera lammracksen med polenta och tomatolja.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email