Lammnjure
De bönformade små lammnjurarna är en delikatess.
Tillagning
Klyv njurarna på längden, skär eller klipp ut fettet i mitten och stek dem på hög värme i ett par minuter. Om temperaturen i pannan är för låg så tappar njurarna vätska och blir kokta istället för stekta.
Lammnjure passar även att grilla. Bra smakkamrater till lammnjuren är till exempel rödvin, madeira, lök, bacon och senap.
I Frankrike steker man gärna njure och serverar med senapssås eller flamberar med cognac i slutet av tillagningen. I det italienska köket skär man njurhalvorna i lövtunna skivor och steker på hög värme och rör ner rikligt med hackad persilja och finskuren vitlök i slutet av tillagningen. Före serveringen droppar man över pressad citronsaft.
I butiken
Lammnjure kan beställas i butiker med manuell köttdisk. Beräkna 150 gram per portion.
Alla styckningsdetaljer av lamm
Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat