St Louis av gris

På senare tid har det dykt upp många styckdetaljer med amerikanska namn. En av dessa är St Louis som är ett speciellt sätt att stycka revben.

På senare tid har det dykt upp många styckningsdetaljer med amerikanska namn. En av dessa är St Louis, delen som blir över när man styckar fläsksidan för få så många tjocka revben som möjligt. Delen är en trimmad, jämntjock rektangel som är speciellt anpassad för att passa till BBQ-grillning. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam.

Tillagning

St Louis är rik på bindväv och fett, har härlig köttsmak och passar fint att förkoka, röka eller tillaga på låg temperatur under lång tid. Efteråt kan man gärna marinera eller glasera detaljen och sedan grilla den snabbt. Detta ger en yta med god grillsmak och ett smakrikt, sönderfallande kött som smälter i munnen. Testa till exempel det här receptet på St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad, då grillas eller röks revbenen i ca tre timmar. Alla typer av revbensspjäll är perfekta som plockmat eftersom knäckta spjäll är lätta att portionera och goda varma såväl som kalla.

I Butik

St Louis finns i välsorterade livsmedelsbutiker och specialaffärer, det brukar också gå bra att beställa i livsmedelsbutiker med manuell köttdisk och i specialbutiker. För att vara säker på att du väljer svenskt kött kan du kolla efter märket Kött från Sverige.