Lammrostbiff

Rostbiff av lamm är en underskattad styckningsdetalj. Denna möra lilla detalj är som en ministek. Festlig och perfekt till festmiddagen.

Lammrostbiffen är som en liten ministek. Denna lilla goding som kommer från bakdelen på lammet. Allra bäst är den helstekt och smaksatt med färska örter. Låt den vila och tranchera sedan tvärs över fibrerna. En rostbiff brukar räcka till 1–2 personer.

Rostbiff av Lamm
Rostbiff med kappa av Lamm
Lammrostbiff med kappa

Tillagning

Rostbiff av lamm passar bäst att helstekas i ugn. När köttet ska brynas lägger man den feta sidan ner mot den heta stekpannan eftersom fettet bidrar till att bevara saftigheten i köttet. Mät innertemperaturen med en digitaltermometer och avbryt stekningen vid önskad temperatur. Låt köttet vila i cirka 10 minuter innan du skär upp.

Rostbiff av lamm kan också finstyckas och pannstekas, men är inte lika mör som ytterfilén. Köttet går även utmärkt att grilla med indirekt grillning.

I butiken

Beroende på hur lammrostbiffen styckas ger den antingen en bit på 300–500 gram eller en större bit på upp till ett kilo. Rostbiffen säljs antingen med eller utan kappa. Beräkna 100–125 gram per person.

Alla styckningsdetaljer av lamm

Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat