Bogbladsplatta

Bogbladsplattan är ett mört och smakrikt framdelskött som kommer från nötdjuret.

Tillagning

Bogbladsplattan kan skäras i bitar och användas i grytor och soppor. Den kan även stekas som den är, men inte överstekas för då blir den seg.

Skuren i bitar i en gryta eller som grytstek behöver bogbladsplattan längre tid. Den är utmärkt till klassiska husmanskosträtter som köttsoppa och kalops. Den är ett magrare alternativ till högrev och blir lite hårdare i konsistensen efter tillagningen. Små bitar av bogbladsplattan håller ihop bättre än högreven och det är extra bra i exempelvis en köttsoppa.

I butiken

Bogbladsplatta kan beställas i butiker med manuell köttdisk.

Portionsvikt/inköpsmängd: Beräkna 100–125 gram per person i en köttgryta och 50 gram i en soppa.

Alla styckningsdetaljer av nöt

Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat