Bringspets
Längst fram på bringan sitter bringspetsen, en mörk smakrik framdelsbit av nöt. På amerikansk engelska kallas den för brisket.
Tillagning
Bringspetsen lämpar sig utmärkt för långkok, köttet blir så mjukt att det går att dela med sked och kvar i grytan får man en mustig buljong. Köttet kan även marineras före tillagningen.
En populär metod i USA är att tillaga bringspetsen under lång tid över indirekt värme på grillen. Först marinerar man köttet eller gnuggar in en torr kryddblandning på ytan. Grillkolen kan blandas med träspån för att köttet ska få en rökig smak.
Bringspetsen är även populär i det asiatiska köket, långkokt i soppor och grytor. Brisket används även för tillverkning av corned beef och pastrami.
I butiken
Bringspets ingår ofta i förpackningar med färdigskurna grytbitar men kan även specialbeställas i butiker med manuell köttdisk. Beräkna cirka 100–125 gram kött per person för en köttgryta
Alla styckningsdetaljer av nöt
Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat