Barbeque beef brisket (pulled beef på bringspets) | Svenskt Kött

Barbeque beef brisket (pulled beef på bringspets)

Pulled pork (mjukkokt kött, så mjukt att det går att dra isär med en gaffel) blev väldigt populärt i vårt avlånga land, och strax fick vi även stifta bekantskap med pulled beef. Den här rätten, barbeque brisket, kan du laga i förväg och bara värma upp strax före servering. Ett långkok som blir snabbmat! 

Ingredienser

14−16 portioner

2 kg bringspets

Rub: 
1 msk spiskummin, malen 
1 msk farinsocker 
1 msk salt 
½ tsk cayennepeppar 
½ tsk svartpeppar, malen

Barbeque-sås: 
4 dl tomatketchup

1 dl farinsocker

1 dl vatten

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

½ dl äppelcidervinäger

3 msk worcestershire sauce

2 msk chipotlepasta

2 krm svartpeppar, malen

Du behöver också:
ugnssäker gryta med lock

Till servering: 
bröd (ljust surdegsbröd eller hamburgerbröd)
salladsblad
tomatskivor
mosad avokado

Gör så här

Värm ugnen till 110˚. Dela bringspetsen på mitten. Blanda samman ingredienserna till rubben, och klappa in den i köttet.

Blanda samman ingredienserna till barbequesåsen i en gryta med lock.

Lägg ner köttet i grytan, ställ den på ugnsgallret mitt i ugnen och tillaga under lock i ca 5 timmar. Köttet är klart när det är så mjukt att det kan delas med en gaffel.

Lyft över köttet till en skärbräda, skär köttet i bitar tvärs över muskelfibrerna och skär bort eventuellt fett.  Dela sedan upp det i mindre bitar med hjälp av en gaffel.

Använd en soppslev och ös över en del av den varma barbequesåsen till en skål. Vänd runt köttbitarna i såsen.

Servera köttet i bröd med grönsaker som tillbehör.

FLER RECEPT

Rulla till toppen