Lamminnerfilé

Lammfilé är bland det möraste kött man kan sätta tänderna i, ändå har den en ganska imponerande smak.

På var sida om den urbenade lammsadeln sitter lammets filéer. Dessa är ganska små och köttet är väldigt mört. Av den orsaken blir köttet snabbt genomstekt och torrt.

Tillagning

Tillaga innerfilén hastigt på hög värme för att få en rosa kärna. Lamminnerfilén smörsteks nästan jämt, hel eller som små noisetter. Den kan gå klart i pannan eller i ugn till en innertemperatur mellan 55 och 65 grader.

Tillbehören kan variera från härliga krämiga emulsionssåser och skysåser till gräddiga gratänger och krispigt friterad potatis samt kryddningar som rosmarin och vitlök samt spiskummin och citron.

I butiken

En lammfilé väger cirka 100 gram. Beräkna cirka 125 gram kött per portion.

Alla styckningsdetaljer av lamm

Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat