Sök bland våra recept​

Citronkryddad kalvlever

Kalvlever i skivor som kryddas med paprika och citronpeppar och sedan steks i smör. Smörstekt lök passar fint till. Festligt och snabblagat. 

Kalvkotletter med gräddsky

Det här är fin gammal svensk husmanskost. En riktig lyxrätt, som passar vid särskilt festliga tillfällen. Här passar små, fina dillkokta potatisar och pressgurka allra bäst som tillbehör.

Chorizo med grillade pilgrimsmusslor

Det här är en liten läcker förrätt, som vid första anblicken kan verka helt osannolik, men som är fantastiskt spännande och god. Fast bjud bara gäster med nyfikenhet och matfantasi på den här rätten. 

Dillkött på klassiskt vis

Frikassé på svenskt vis. Såsen reds med vetemjöl och äggulor, och kryddas med ättikssprit, socker och dill. En riktig husmansklassiker. 

Kebabmacka i tunnbröd

Kebabmacka i tunnbröd

En snabblagad och lättlagad tunnbrödrulle med smak av kebab. 

Kalvfilé Cordon Bleu

Bulta ut skivorna så att de blir riktigt tunna. Krydda med salt och peppar. Lägg skinka och ost på en halvan av varje schnitzel och …

Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts

Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma. 

Mozzarellafylld flintastek

Mozzarellafylld flintastek

Den här flintasteken fyller vi med härlig mozzarella och basilika, och serverar med pastasallad och vitlöksbröd.

Fredagspytt på zucchini och biff

Pytt i panna på råstekt potatis tar tid att laga. Men om du använder zucchini istället blir pytten snabblagad och du har snart maten på bordet. Servera på svenskt manér med stekt ägg och rödbetor, eller bjud äggulor och HP-sås till. 

Kalvfrikadeller med tomatsås

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska göra kalvfrikadeller. Servera kalvfrikadeller i tomatsås, kaprissås eller citronsås. De passar även att servera i klara soppor och buljonger.

Bräserad stek av fransyska

Det här receptet kan du använda som grundrecept för bräsering av nötkött. När du bräserar tillagas köttet i fuktig värme, vilket passar styckningsdetaljer som fransyska eller bog, eftersom de är rika på bindväv och behöver lång tillagningstid för att bli möra. 

Baconlindade haricots verts

Baconlindade haricots verts

Baconlindade haricots verts är världens godaste tillbehör till olika rätter av nötkött, som till exempel oxfilé stekt i skivor, lövbiff eller entrecôte.

Nya recept

Kött- och kikärtsgryta med couscous

Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta. 

Vitello tonnato

Det här är en italiensk rätt som du kan servera på buffé eller som huvudrätt. Köttet kan med fördel kokas dagen före servering, och sedan bara skivas upp och dekoreras. Rätten passar bäst en varm sommardag, eftersom den serveras kall. 

Exotisk gryta på grisbog, bacon och äpple

Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak. 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen