
Sök bland våra recept
Citronkryddad kalvlever
Kalvlever i skivor som kryddas med paprika och citronpeppar och sedan steks i smör. Smörstekt lök passar fint till. Festligt och snabblagat.
Kalvkotletter med gräddsky
Det här är fin gammal svensk husmanskost. En riktig lyxrätt, som passar vid särskilt festliga tillfällen. Här passar små, fina dillkokta potatisar och pressgurka allra bäst som tillbehör.
Chorizo med grillade pilgrimsmusslor
Det här är en liten läcker förrätt, som vid första anblicken kan verka helt osannolik, men som är fantastiskt spännande och god. Fast bjud bara gäster med nyfikenhet och matfantasi på den här rätten.
Dillkött på klassiskt vis
Frikassé på svenskt vis. Såsen reds med vetemjöl och äggulor, och kryddas med ättikssprit, socker och dill. En riktig husmansklassiker.
Kebabmacka i tunnbröd
En snabblagad och lättlagad tunnbrödrulle med smak av kebab.
Kalvfilé Cordon Bleu
Bulta ut skivorna så att de blir riktigt tunna. Krydda med salt och peppar. Lägg skinka och ost på en halvan av varje schnitzel och …
Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts
Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma.
Mozzarellafylld flintastek
Den här flintasteken fyller vi med härlig mozzarella och basilika, och serverar med pastasallad och vitlöksbröd.
Fredagspytt på zucchini och biff
Pytt i panna på råstekt potatis tar tid att laga. Men om du använder zucchini istället blir pytten snabblagad och du har snart maten på bordet. Servera på svenskt manér med stekt ägg och rödbetor, eller bjud äggulor och HP-sås till.
Kalvfrikadeller med tomatsås
Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska göra kalvfrikadeller. Servera kalvfrikadeller i tomatsås, kaprissås eller citronsås. De passar även att servera i klara soppor och buljonger.
Bräserad stek av fransyska
Det här receptet kan du använda som grundrecept för bräsering av nötkött. När du bräserar tillagas köttet i fuktig värme, vilket passar styckningsdetaljer som fransyska eller bog, eftersom de är rika på bindväv och behöver lång tillagningstid för att bli möra.
Baconlindade haricots verts
Baconlindade haricots verts är världens godaste tillbehör till olika rätter av nötkött, som till exempel oxfilé stekt i skivor, lövbiff eller entrecôte.
Nya recept
Kött- och kikärtsgryta med couscous
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Vitello tonnato
Det här är en italiensk rätt som du kan servera på buffé eller som huvudrätt. Köttet kan med fördel kokas dagen före servering, och sedan bara skivas upp och dekoreras. Rätten passar bäst en varm sommardag, eftersom den serveras kall.
Exotisk gryta på grisbog, bacon och äpple
Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak.
Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky
En riktigt tjusig festrätt på lammytterfilé och råkorv. Välj gärna en korv kryddad med örter som passar till lamm som timjan eller rosmarin.

Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad
Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad är härlig sommarmat. Här hittar du receptet.
Helstekt entrecôte med potatis- och fetaostsallad
Helstekt entrecôte är alltid festligt att bjuda på. Här serveras den med en läcker potatissallad och färdigköpt rödvinssås.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.