Sök bland våra recept​

Mexikansk gryta

Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme. 

Vinbladsdolmar med lammfärs och ris

Vinbladsdolmar med lammfärs och ris

Vinbladsdolmar med lammfärs och ris är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé. 

Kotlett i toast med avokado

Kotlett i toast med avokado

Putsad kotlettrad (ytterfilé av gris) som steks med läckra kryddor och serveras mellan rostad bröd. En trevlig snabbmiddag, lunch eller natta-mat. 

Kokt tunga

Kokt tunga

I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Detta recept kan du använda som grundrecept för att göra kokt tunga.

Citronmarinerade lammspett med trädgårdssallad

Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål, häll på marinaden och blanda väl. Marinera kallt 1 timme. Om du ska grilla i ugn, värm …

Gammaldags pressylta med grishuvud

I takt med att det blir allt mer populärt att ta tillvara alla delar av varje djur kanske det är dags att ta fram ett gammalt recept på pressylta på grishuvud? Den här läckra och vackra syltan pryder sin plats på den gammaldags julbordet och är även jättegod som smörgåspålägg. 

Eftermarinerad nötbogstek med bönsallad

Lågtemperaturstekt kött som sedan får vila i saltlag är praktisk mat att bjuda på. Du kan göra köttet klart i förväg och sedan bara skiva upp det före servering. Här ger vi också tips på en läcker bönsallad att servera till. 

Grekisk lasagne med nötfärs och fetaost

Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad. 

Medelhavspanna med skinka, fänkål och saffran

En härligt saffransdoftande rätt med kött och grönsaker, allt i ett. Tack vare att köttet är finstrimlat går det snabbt att laga den här pannan. 

Indonesisk sub

Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt. 

Sjömansbiff

Det är lite pyssel med sjömansbiff, men den sköter sig själv på spisen och det är praktiskt på alla sätt med en gryta som inte kräver en massa tillbehör. Det här är klassisk svensk husmanskost.

Förkokta grillade revbensspjäll med potatissallad

Om du förkokar revbensspjäll och gör potatissalladen i förväg, tar själva matlagningen omkring en kvart. Perfekt mat om du ska bjuda gäster och inte vill stå i köket. 

Nya recept

Rostas med ugnsbakade marinerade grönsaker

Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till. 

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen