Sök bland våra recept​

Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad

Skinkfärsbullar: Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, lök och vitlök. Rör ner ägg, salt och peppar. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i …

Kyld gurksoppa med kotlettspett

Kyld gurksoppa med kotlettspett

Kyld gurksoppa med kotlettspett är en läcker förrätt eller bufférätt som passar perfekt en varm sommardag. 

Pastejstjärnor

Ett lättlagat tilltugg att bjuda på i adventstid eller på julkalaset. 

Japansk kotlettwok

Putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris passar fint att använda till den här läckra woken med japanska smaker. För att få rätten optimal krävs en vass kniv, så att du kan skära köttet näst intill lövtunt. 

Fylld lövbiff med sallad och provençalsk dressing

Det här är en perfekt rätt när du vill ha hemlagad mat snabbt. Bönorna kokar snabbt, lövbiffen steker du på några minuter och med en påse färdigblandad sallad och djupfrysta örtkryddor är matlagningen reducerad till ett minimum. Enkelt, gott och snabbt! 

Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser

Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag. 

Macka med stekt fläskfilé och bacon, getostkräm och rimmad gurka

En lyxig macka med massor av goda pålägg. Kanske något för fredagsmyset?

Bräserad kalvlägg med grönsaker

Här bestämmer säsongens grönsaker känslan på rätten. Vårprimörer eller höstgrönsaker? Mitt i vintern använder du kanske mest rotfrukter och lök. Köttet blir mört av att sjuda länge på låg temperatur i en gryta i ugnen.

Stekt putsad kotlettrad av gris med svamp, tomat och bondbönor

I butik hittar du ibland den här styckningsdetaljen under namnet ytterfilé av gris. Här får du tips på hur du kan förvandla den till en riktig lyxmåltid. 

Spansk gryta

Det här är härlig gryta med färsk picnicbog som kryddas med vitlök, apelsin och tomat, och som serveras med apelsinskivor och oliver. Spanska smaker som värmer en kulen dag. Tack vare att köttet strimlas tunt blir koktiden kort. 

Parisare

Parisare med köttfärs, stekt ägg, kapris och inlagda rödbetor

En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff. 

Diamantskinka

Det här är en glasering som du kan använda till kokt eller ugnsbakad rimmad skinka. 

Nya recept

”Chili con karré” med garbanzoquesedillas

En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset! 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen