
Sök bland våra recept
Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad
Skinkfärsbullar: Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, lök och vitlök. Rör ner ägg, salt och peppar. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i …
Kyld gurksoppa med kotlettspett
Kyld gurksoppa med kotlettspett är en läcker förrätt eller bufférätt som passar perfekt en varm sommardag.
Pastejstjärnor
Ett lättlagat tilltugg att bjuda på i adventstid eller på julkalaset.
Japansk kotlettwok
Putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris passar fint att använda till den här läckra woken med japanska smaker. För att få rätten optimal krävs en vass kniv, så att du kan skära köttet näst intill lövtunt.
Fylld lövbiff med sallad och provençalsk dressing
Det här är en perfekt rätt när du vill ha hemlagad mat snabbt. Bönorna kokar snabbt, lövbiffen steker du på några minuter och med en påse färdigblandad sallad och djupfrysta örtkryddor är matlagningen reducerad till ett minimum. Enkelt, gott och snabbt!
Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser
Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag.
Macka med stekt fläskfilé och bacon, getostkräm och rimmad gurka
En lyxig macka med massor av goda pålägg. Kanske något för fredagsmyset?
Bräserad kalvlägg med grönsaker
Här bestämmer säsongens grönsaker känslan på rätten. Vårprimörer eller höstgrönsaker? Mitt i vintern använder du kanske mest rotfrukter och lök. Köttet blir mört av att sjuda länge på låg temperatur i en gryta i ugnen.
Stekt putsad kotlettrad av gris med svamp, tomat och bondbönor
I butik hittar du ibland den här styckningsdetaljen under namnet ytterfilé av gris. Här får du tips på hur du kan förvandla den till en riktig lyxmåltid.
Spansk gryta
Det här är härlig gryta med färsk picnicbog som kryddas med vitlök, apelsin och tomat, och som serveras med apelsinskivor och oliver. Spanska smaker som värmer en kulen dag. Tack vare att köttet strimlas tunt blir koktiden kort.
Parisare med köttfärs, stekt ägg, kapris och inlagda rödbetor
En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff.
Diamantskinka
Det här är en glasering som du kan använda till kokt eller ugnsbakad rimmad skinka.
Nya recept

Varm glasnudelsallad med färsk skinka
Den här aromatiska salladen är en toppengod vardagsmiddag. Tack vare att köttet strimlas ytterst fint får det kort tillagningstid.

Vietnamesiskt karamellkött med marinerade groddar
Välkryddat kött med härlig sötma serverat med ris och marinerade böngroddar på vietnamesiskt vis. En riktig fredagsrätt eller när du känner för något lyxigt i vardagen.

Gratinerade zucchini-skepp med köttfärsröra
Ibland kan det vara kul att leka lite med maten. Som här, där vi gör stiliga skepp av zucchini som serveras med en härlig köttfärsröra.
Chili con karré med garbanzoquesedillas
En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset!
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.