Japansk kotlettwok | Svenskt Kött

Japansk kotlettwok

Putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris passar fint att använda till den här läckra woken med japanska smaker. För att få rätten optimal krävs en vass kniv, så att du kan skära köttet näst intill lövtunt. 

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri kotlettrad, tunt skivad
2 msk rapsolja
200 g sockerärter, diagonalt skurna
1 röd paprika, strimlad
200 g bambuskott, strimlade
salt och malen vitpeppar

Sås:
1 dl sukiyakisås
1 dl mango chutney
1 dl grönsaksbuljong
svartpeppar

Till servering:
äggnudlar

Gör så här

Sås:
Blanda samman sukiyakisås, mango chutney, buljong och peppar.

Woka köttet i olja i omgångar. Håll köttet varmt och sedan woka grönsakerna några minuter. Blanda ner köttet i grönsakerna, och häll över såsen. Låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.

Servera med kokta nudlar.

FLER RECEPT

Rulla till toppen