Putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris passar fint att använda till den här läckra woken med japanska smaker. För att få rätten optimal krävs en vass kniv, så att du kan skära köttet näst intill lövtunt.
Japansk kotlettwok
Ingredienser
4 portioner
500 g benfri kotlettrad, tunt skivad
2 msk rapsolja
200 g sockerärter, diagonalt skurna
1 röd paprika, strimlad
200 g bambuskott, strimlade
salt och malen vitpeppar
Sås:
1 dl sukiyakisås
1 dl mango chutney
1 dl grönsaksbuljong
svartpeppar
Till servering:
äggnudlar
Gör så här
Sås:
Blanda samman sukiyakisås, mango chutney, buljong och peppar.
Woka köttet i olja i omgångar. Håll köttet varmt och sedan woka grönsakerna några minuter. Blanda ner köttet i grönsakerna, och häll över såsen. Låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Servera med kokta nudlar.