En god och mättande sallad på försommarprimörer som glaseras i citron, små färskpotatisar och rökt lammstek.

En god och mättande sallad på försommarprimörer som glaseras i citron, små färskpotatisar och rökt lammstek.
4 portioner
400 g rökt lammstek, skivad
Sallad på citronglaserade grönsaker:
½ dl socker
½ dl citronsaft
salt
12 knippmorötter, skrapade
12 grön sparris, skalad
12 vit sparris, skalad
vatten + salt
1 påse jungfrusallad (70 g)
10 färskpotatisar, kokta
Fetaostkräm:
100 g fetaost, smulad
1 dl kesella
1 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar
Börja med de citronglaserade grönsakerna. Koka upp socker i citronsaft och rör tills sockret har smält. Blanchera grönsakerna i kokande, saltat vatten någon minut och kyl ner i isvatten, så de behåller spänsten. Häll citronlagen över grönsakerna och blanda försiktigt.
Fetaostkräm:
Blanda samman fetaost med kesella och crème fraiche. Krydda med peppar
Servering:
Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatis, grönsaker och kött. Toppa med fetaostkräm.