En god och mättande sallad på försommarprimörer som glaseras i citron, små färskpotatisar och rökt lammstek.
Rökt lammstek med sallad på citronglaserade grönsaker
Ingredienser
4 portioner
400 g rökt lammstek, skivad
Sallad på citronglaserade grönsaker:
½ dl socker
½ dl citronsaft
salt
12 knippmorötter, skrapade
12 grön sparris, skalad
12 vit sparris, skalad
vatten + salt
1 påse jungfrusallad (70 g)
10 färskpotatisar, kokta
Fetaostkräm:
100 g fetaost, smulad
1 dl kesella
1 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Börja med de citronglaserade grönsakerna. Koka upp socker i citronsaft och rör tills sockret har smält. Blanchera grönsakerna i kokande, saltat vatten någon minut och kyl ner i isvatten, så de behåller spänsten. Häll citronlagen över grönsakerna och blanda försiktigt.
Fetaostkräm:
Blanda samman fetaost med kesella och crème fraiche. Krydda med peppar
Servering:
Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatis, grönsaker och kött. Toppa med fetaostkräm.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoghurt och sesamflarn
Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka
Mingeltallrik med rökt lammstek och lammrostbiff
Bondsallad med rökt lammstek som tapas
Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts
Stekta kikärtsplättar till rökt lammstek