Stekta kikärtsplättar till rökt lammstek | Svenskt Kött

Stekta kikärtsplättar till rökt lammstek

Blev det kött över från lammfiolen du köpte till jul? Då kan du servera köttet med de här goda kikärtsplättarna. 

Ingredienser

6 portioner, ca 24 stycken

400 g kokta kikärter, hackade
1 stor gul lök, hackad
½ kruka färsk mynta, hackad
½ dl dill, hackad
½ dl persilja, hackad
2 tomater, urkärnade, finhackade
1 grön paprika, finhackad
1 ägg, uppvispat
salt och malen vitpeppar
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 msk smör
1 msk olivolja

Till servering:
rökt lammstek, skivad

Gör så här

Blanda kikärterna med lök, örter, tomat och paprika. Vispa upp ägget i en kopp. Tillsätt ägget och krydda med salt och peppar. Blanda mjöl och vatten till en medeltjock smet och blanda samman allt.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Klicka ut plättar och stek ca 2 minuter per sida. Håll plättarna varma under lock. 

Servera plättarna nystekta till rökt lammstek.

FLER RECEPT

Rulla till toppen