Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

souvas provençale

Lammsouvas provençale

Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Bao med klibbigt sötsyrligt fläsk, nötter och picklad gurka

Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka

Bao med sötsyrligt klibbigt fläsk nötter och gurka är en vietnamisisk rätt. Det är ångade luftiga bullar som fylls med läckra tillbehör.

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som serveras med bland annat bacon, okonomiyakisås och koriander.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad på spetskål, sparris och zucchini är en midsommarrätt som Sofia Henriksson skapat.

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki på svensk honung signerad Sofia Henriksson. Servera matvete-tabbouleh med massa härliga örter till!

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Härligt krossad och krispig färskpotatis med en frisk örtolja med vitlök, serveras med en klassisk och perfekt ryggbiff med en busenkel dragonmajonnäs.

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och rabarbersalsa

Fredagens tacos får en härlig tvist av svensk sommar när du serverar dessa flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa.

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko är nästan så lyxigt som det kan bli en sommarkväll när du lagar mat på stekhällen.

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Grillad lammentrecote med sparris och romesco

Grillad lammentrecôte med sparris och romesco

Det här receptet på grillad lammentrecôte med sparris och romesco-sås är verkligen ljuvligt och för tankarna till medelhavet.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Barbequespjäll från Memphis

Barbequespjäll från Memphis

Så här gör du barbecuespjäll från Memphis alltså revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw.

SMYGSTARTA PÅSKMATEN

våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top