
Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.
Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar bra att servera till påsk.
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Köttfärslimpa femti-femti är en god middagsrätt där du ersätter hälften av köttet med rårivna rotfrukter för annorlunda textur och smak.
Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.
Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.
Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar bra att servera till påsk.
Fira påsken med örtiga, parmesanmatade polpette pasquale – italienska påskköttbullar som badar i en kryddig tomatsås. Fungerar precis lika bra med mald gris och/eller lamm.
Daniel Crespis recept på baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål beskriver han själv så här: Juiceig fläskfilé bakad med dijonsenap och lindad i rejäla mängder rökigt bacon blir en smakbomb och spelar utmärkt mot sötsyrliga äpplen och fänkål.
Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Klassisk svensk garnering med en påskig tvist.
Glöggkokta revbensspjäll med juldoftande glaze på ingefära, sambal oelek och sirap skapat av Emilia Nilsson.
Emilia Nilsson har tagit fram ett juvligt recept på julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot.
Det här receptet på pressylta får en härlig smak av lök kokt i brynt smör och senapsfrön som balanseras med traditionella svenska julkryddor.
Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.
Till fläskkarré i ugn väljer du dina favoriter av färska örter, till exempel basilika, persilja, timjan och/eller rosmarin. Köttet räcker till två måltider.
Fläskkotlett med crunch är en rätt där äpple, senap och honung är goda kamrater till griskött, och där köttet får sällskap av alla smakerna.
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.
Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.
Sväng ihop en grillad upp och ner-kaka med karamelliserad frukt och grillad grädde som dessert efter grillmåltiden. Så gott!
Detta läckra recept på grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök bara måste provas till sommarens grill.
Grillrökt hemlagad lammkorv som serveras med getostkräm, grillad och råmarinerad broccoli, samt endive
Jerkkryddad fläskkarré i salladsblad med grönsaker och ost är ett festligt recept som passar fint när man vill laga något riktigt gott på grillen.
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Rustika rotfrukter och lök, som rostats i ugn, och en sås med örter passar fint till.
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.
Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.
Entrecotekärna är den runda muskeln i mitten av entrecoten. En hel entrecotekärna väger ca 1 kg och räcker till 6 personer.