Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor passar som god plockmat till högtider som nyår eller påsk. En klassiker i miniformat!

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Sugen på en riktigt lyxig klassiker till nyår? Testa Sigird Báránys recept på Biff Wellington med madeirasås, rostad potatis och jordärstkocka.

Tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka

Tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka

På nyårsafton passar en riktigt lyxig förrätt som tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka.

Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost

Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost

Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Köttbullar med gräddsås och lingon

Köttbullar med gräddsås och lingon

I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt. 

Kåldolmar är en svensk husmansklassiker

Kåldolmar, en svensk husmansklassiker

I många recept på kåldolmar drygas färsen ut med eller ströbröd. I en del gamla recept tar man istället tillvara rotstocken, hackar den och blandar ner hacket i färsen. Det är inte bara resursklokt, det blir mycket godare! Kåldolmar är en svensk husmansklassiker. 

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Härligt krossad och krispig färskpotatis med en frisk örtolja med vitlök, serveras med en klassisk och perfekt ryggbiff med en busenkel dragonmajonnäs.

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och rabarbersalsa

Fredagens tacos får en härlig tvist av svensk sommar när du serverar dessa flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa.

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko är nästan så lyxigt som det kan bli en sommarkväll när du lagar mat på stekhällen.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Scroll to Top