En trevlig rätt att samlas kring. Var och en tillagar sin egen mat i den heta buljongen och dippar i de läckra såserna.
Köttfondue thai-style med jordnötssoja och sweet chili sås
Ingredienser
4 portioner
500 g rostas eller innanlår, i kuber
Buljong:
6 dl kraftig köttbuljong
2 msk ingefära, riven
1 limegräs, i bitar
3 msk oystersås
Grönsaker:
1 morot, strimlor, ca 5 cm
1 röd paprika, strimlor, ca 5 cm
30 g ärtskott el böngroddar
2 blad purjolök, smala remsor
300 g minimajs
2 pak choy eller 1 kinakål, klyftad
150 g shiitake eller champinjoner
Sås 1:
1 dl jordnötssmör med bitar
½ dl soja
Sås 2:
1 dl sweet chilisås
Till servering:
nudlar eller ris
Du behöver också:
fonduegryta med värmekälla
Gör så här
Koka upp buljong, ingefära, limegräs och oystersås. Sjud 10 minuter.
Gör portionsbuntar av morot, paprika och ärtskott, och bind ihop dem med purjolöksremsor. Fördela minimajs, pak choy och svamp på 4 tallrikar. Lägg på grönsaksbuntarna.
Blanda samman jordnötssmör och soja sås 1 och häll upp i en skål. Häll upp sweet chili-sås i en annan skål.
Sila buljongen och se till att den kokar ordentligt när den hälls i fonduegrytan. Koka köttet och grönsakerna i buljongen i någon minut. Ta upp med hålslev.
Dippa i såserna och servera nudlar eller ris till.