
Helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås
Detta recept på helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås är riktigt festlig middagsmat. Servera på festen eller till nyårsafton.
Detta recept på helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås är riktigt festlig middagsmat. Servera på festen eller till nyårsafton.
Rucolakräm: Hacka rucolan grovt och blanda samman med crème fraiche. Tillsätt kapris, lime och rikligt med peppar. Californiasallad: Skala grapefrukten med kniv och skär ut …
Hetta upp bordsgrillen. Lägg köttbitar av rostas och sidfläsk i de små spadarna till bordsgrillen och stek dem på grillen. (Eller stek köttet ovanpå om …
Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad.
Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet.
Rostas är smakrikt kött som är mört och fint och passar utmärkt att steka i skivor. Köttet kan till utseendet påminna om filé, men har grövre muskelfibrer och måste skivas tvärs över dem för att bli mört. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka rostas i skivor. Du får också förslag på tillbehör att servera till.
Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till.
En trevlig rätt att samlas kring. Var och en tillagar sin egen mat i den heta buljongen och dippar i de läckra såserna.