Köttfondue på klassiskt vis | Svenskt Kött

Köttfondue på klassiskt vis

Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rostas, i kuber 2 x 2 cm
1 ½ liter olja till fritering
salt och malen svartpeppar

Grönsaker:
8 färska champinjoner, delade
1 röd paprika, i grova bitar
8 schalottenlökar, skalade

Till servering:
500 g kokt delikatesspotatis med skal
2 dl smaksatt crème fraiche

Du behöver också:
fonduegryta med värmekälla

Gör så här

Lägg upp kött och grönsaker i skålar. Ställ också fram salt och peppar till köttet på bordet. 

Värm oljan till 180°. Häll över i en fonduegryta. Ställ på bordet på ställning med värme under.

Var och en doppar sedan sitt eget kött som blir färdigt på ca 1 ½ minut. Grönsakerna tillagas ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. 

Servera potatis och smaksatt crème fraiche till.

Tips:

1. Gnid in köttet med rub 30 minuter före tillagning.
2. Rostas kan ersättas med benfri kotlettrad (ytterfilé) av gris eller lamm.
3. Bakad potatis är också gott till.

FLER RECEPT

Rulla till toppen