Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till.

Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till.
4 portioner
4 skivor rostas á 125 g
2 msk flytande matfett
salt och malen svartpeppar
Grönsaker:
1 fänkål, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 gul paprika, i bitar
1 grön zuccini, i bitar
1 msk gourmetsalt
1 msk olivolja
800 g färskpotatis, skrapad, kokt
Marinad:
1 citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
25 g Västerbottensost eller parmesan, riven
1 vitlöksklyfta, riven
salt och malen svartpeppar
Ugnsbakade marinerade grönsaker:
Värm ugnen till 200°. Lägg grönsakerna i en långpanna, strö över salt och ringla över olja. Baka ca 20 min. Lägg i potatisen efter halva tiden. Ta ut plåten när grönsakerna är klara och har fin färg.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg grönsakerna i en skål och häll över marinaden.
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla eller stek i smör 3 minuter per sida. Servera genast med grönsakerna.