Grillade marinerade fläskkotletter med potatisspett | Svenskt Kött

Grillade marinerade fläskkotletter med potatisspett

De här kotletterna får fin vitlökssmak a marinaden och serveras med söta små färskpotatisar på spett. Det här receptet kan du använda oavsett och du grillar på utegrill eller i grillpanna. 

Ingredienser

4 portioner

4 benfria kotletter á 125 g

Marinad:
2 msk soja
1 msk rapsolja
2 tsk basilika
2 vitlöksklyftor, hackade
2 krm malen svartpeppar

Potatisspett:
750 g färskpotatis, små, jämna
2 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
2 tsk timjan

Till servering:
grönsallad

Du behöver också:
träspett, blötlagda

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skär små snitt i fettranden på kotletterna för att förhindra att de skålar sig under tillagningen. Lägg marinad och kött i en plastpåse och marinera minst 2 timmar.

Potatisspett:
Koka potatisen nätt och jämnt mjuk. Trä dem på spett och pensla med olja. 

Grilla spetten ca 5 minuter tills de fått fin färg. Grilla kotletterna ca 3 minuter per sida. Strö timjan, salt och peppar över spetten. Servera kotletterna och spetten genast med grönsallad. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen