Grillade marinerade fläskkotletter med potatisspett

De här kotletterna får fin vitlökssmak a marinaden och serveras med söta små färskpotatisar på spett. Det här receptet kan du använda oavsett och du grillar på utegrill eller i grillpanna. 

Ingredienser

4 portioner

4 benfria kotletter á 125 g

Marinad:
2 msk soja
1 msk rapsolja
2 tsk basilika
2 vitlöksklyftor, hackade
2 krm malen svartpeppar

Potatisspett:
750 g färskpotatis, små, jämna
2 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
2 tsk timjan

Till servering:
grönsallad

Du behöver också:
träspett, blötlagda

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skär små snitt i fettranden på kotletterna för att förhindra att de skålar sig under tillagningen. Lägg marinad och kött i en plastpåse och marinera minst 2 timmar.

Potatisspett:
Koka potatisen nätt och jämnt mjuk. Trä dem på spett och pensla med olja. 

Grilla spetten ca 5 minuter tills de fått fin färg. Grilla kotletterna ca 3 minuter per sida. Strö timjan, salt och peppar över spetten. Servera kotletterna och spetten genast med grönsallad. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top