Skinkpizza med tomat och rucola | Svenskt Kött

Skinkpizza med tomat och rucola

Allt fler butiker börjar sälja färdig pizzadeg, och då går det snabbt och enkelt att laga pizza. Den här pizzan är fylld med skinka, tomat och rucola. 

Ingredienser

4 portioner

200 g kokt skinka, skivad
2 förpackningar färdig pizzadeg
2 dl pizzasås, i burk
60 g mozzarella, skivad
2 tsk pizzakrydda
200 g färska champinjoner, skivade
4 plommontomater, skivade
50 g gröna oliver
1 frp rucolablad

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela skinkskivorna i fjärdedelar.

Kavla ut degen och lägg den på plåten. Bred på pizzasås och mozzarella. Grädda i ugn ca 15 minuter.

Strö över pizzakrydda. Lägg på champinjoner, tomater, skinka och oliver på pizzan.

Servering:
Strö över rucola. Dela hela pizzan i 4 delar. Servera genast.

Vill du göra egen pizzadeg? Då hittar du ett bra recept på pizzadeg här.

FLER RECEPT

Rulla till toppen