Lammbringa blir fantastiskt god om den får tillagas långsamt i ugn. Då smälter fettet ut och smaksätter köttet. Resultatet blir mört kött i en frasigt hölje. Här får du tips på en god bönsallad och en kräm med basilika att servera till.
Fetaostfylld lammbringa med tomat och bönsallad
Ingredienser
6 portioner
2 urbenade tunnbringor av lamm, ca 1 kg
Fyllning:
1 kruka färsk timjan, hackad
1 kruka färsk basilika, hackad
1 kruka färsk rosmarin, hackad
150 g fetaost
3 vitlöksklyftor, skalade
bindgarn
salt och malen vitpeppar
Bönsallad:
6 tomater, skalade och urkärnade
6 dl vita bönor, kokta
2 msk sweet chilisås
½ dl persilja, hackad
salt och malen vitpeppar
Basilikakräm:
1 kruka färsk basilika
1 dl crème fraiche
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Hacka örterna och lägg i en skål. Tillsätt fetaost och vitlök. Rör eller mixa till en bredbar massa.
Krydda köttet med salt och peppar, bred blandningen på bringorna och rulla ihop dem hårt. Bind ihop med bindgarn och lägg över dem i en långpanna. Stek till innertemperatur 75°, ca 2 timmar. Låt vila i folie 15 minuter.
Bönsallad:
Skär tomaterna i grova bitar. Blanda samman med bönor, chilisås och persilja. Krydda med salt och peppar.
Basilikakräm:
Mixa basilikan och blanda samman med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
Servering:
Ta bort bindgarnet och skiva bringan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med bönsallad och basilikakräm.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Eftermarinerad nötbogstek med bönsallad
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Örtkryddade nötfärsspett med bönsallad från Provence
Grillade kamben och bönsallad med krutonger
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Skinkpizza med tomat och rucola