Värm ugnen till 175°. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn det i smör i het panna.
Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i den tjockaste delen, ställ in i nedre delen av ugnen och stek ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 60° för ett rosastekt kött. Välstekt kött ska stekas till 68°. Låt köttet vila i smörpapper ca 15 minuter.
Färsk bönsallad:
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och kyl i isvatten. Blanda bönorna med körsbärstomater och schalottenlök. Blanda samman vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bönsalladen.
Kall Bearnaise:
Blanda samman alla ingredienser till såsen. Låt den stå och mogna en stund före servering.
Servering:
Skär köttet i skivor och servera med salladen och såsen.