Sommarskinka med kall örtsås

Rimmad skinka säljs numer inte bara till jul. Då och då hittar vi påskskinka, helgskinka eller sommarskinka i charkdisken. Det här är praktisk mat som räcker till många mål, matlåda eller smörgåspålägg. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg rimmad skinka, nätad
10 svartpepparkorn
1 gul lök, i klyftor
persiljekvistar

Kall örtsås:
2 dl gräddfil
1 äpple, grovrivet
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar
1 tsk dragon
½ dl gräslök, finskuren
½ dl persilja, finhackad

Till servering:
färskpotatis
sockerärter
morötter

Gör så här

Låt nätet sitta kvar och spola skinkan i kallt vatten. Lägg sedan över skinkan i en gryta och häll på vatten så täcker. Tillsätt peppar, lök och persiljekvistar. Koka upp och sjud under lock till innertemperatur 65°. Låt skinkan svalna i spadet och kyl den sedan. 

Kall örtsås:
Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt till servering.

Servering:
Skär skinkan i tunna skivor. Servera den varm eller kall med kokt färskpotatis, kokta grönsaker och sås.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top