Vinbladsdolmar med lammfärs och ris | Svenskt Kött

Vinbladsdolmar med lammfärs och ris

Vinbladsdolmar med lammfärs och ris är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé. 

Ingredienser

16 stycken

600 g lammfärs
1 stor gul lök, finhackad
1 ½ tsk spiskummin
2 krm kajennpeppar
1 msk rapsolja
1 ½ dl ris, kokt
½ dl korinter eller russin
½ dl dill, hackad
salt
16 vinblad, inlagda
6 dl grönsaksbuljong
flingsalt

Gör så här

Värm ugnen till 175º. Fräs lök, spiskummin och kajennpeppar i olja. Kyl blandningen och blanda sedan samman med färs, ris, korinter och dill. Salta.

Lägg en klick färs på varje vinblad, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dolmarna i en ugnssäker form. Koka upp buljongen och häll på den. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och ugnskoka ca 15 minuter tills färsen är genomkokt.

Ta ut formen och låt dolmarna svalna. Kyl och servera kalla. Strö över flingsalt vid servering.

FLER RECEPT

Rulla till toppen