Vinbladsdolmar med lammfärs och ris är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé.
Vinbladsdolmar med lammfärs och ris
Ingredienser
16 stycken
600 g lammfärs
1 stor gul lök, finhackad
1 ½ tsk spiskummin
2 krm kajennpeppar
1 msk rapsolja
1 ½ dl ris, kokt
½ dl korinter eller russin
½ dl dill, hackad
salt
16 vinblad, inlagda
6 dl grönsaksbuljong
flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 175º. Fräs lök, spiskummin och kajennpeppar i olja. Kyl blandningen och blanda sedan samman med färs, ris, korinter och dill. Salta.
Lägg en klick färs på varje vinblad, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dolmarna i en ugnssäker form. Koka upp buljongen och häll på den. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och ugnskoka ca 15 minuter tills färsen är genomkokt.
Ta ut formen och låt dolmarna svalna. Kyl och servera kalla. Strö över flingsalt vid servering.