En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.
Biffsallad med melonmix och brödkrutonger
Ingredienser
4 portioner
500 g innanlår, strimlat
salt och malen svartpeppar
1 ½ msk neutral olja
Brödkrutonger:
4 skivor grovt lantbröd
2 msk olivolja
1 krm kajennpeppar
2 msk neutral olja
Melonmix:
200 g orange flesh eller nätmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g honungsmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g grodskinnsmelon (piel de sapo), tärnad 2 x 2 cm
1 röd chili, hackad
röd och grön romansallat, delad
300 g färskpotatis, kokt
färska groddar
Dressing:
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 msk vatten
salt och svartpeppar
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Fräs det i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
Lägg melontärningarna i en skål och vänd ner chilin. Dela salladen i mindre bitar. Tärna potatisen.
Brödkrutonger:
Skär brödet i grova bitar och vänd dem i olja och peppar. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna och låt svalna.
Dressing:
Blanda samman olja, citronsaft, vatten, salt och peppar.
Servering:
Blanda samman köttet med melon, sallad, brödkrutonger och potatis. Vänd ner dressingen och strö över groddarna.