Biffsallad med melonmix och brödkrutonger

En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.  

Ingredienser

4 portioner

500 g innanlår, strimlat
salt och malen svartpeppar
1 ½ msk neutral olja

Brödkrutonger:
4 skivor grovt lantbröd
2 msk olivolja
1 krm kajennpeppar
2 msk neutral olja

Melonmix:
200 g orange flesh eller nätmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g honungsmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g grodskinnsmelon (piel de sapo), tärnad 2 x 2 cm
1 röd chili, hackad
röd och grön romansallat, delad
300 g färskpotatis, kokt
färska groddar

Dressing:
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 msk vatten
salt och svartpeppar

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar. Fräs det i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.

Lägg melontärningarna i en skål och vänd ner chilin. Dela salladen i mindre bitar. Tärna potatisen. 

Brödkrutonger:
Skär brödet i grova bitar och vänd dem i olja och peppar. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna och låt svalna.

Dressing:
Blanda samman olja, citronsaft, vatten, salt och peppar.

Servering:
Blanda samman köttet med melon, sallad, brödkrutonger och potatis. Vänd ner dressingen och strö över groddarna. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top