
Sök bland våra recept
Grönsakswok med biff och kokos- och russinris
Wok är snabblagad mat. Den här läckra woken med biff och grönsaker smaksätter du med söt indonesisk soja och serverar med ris som kryddats med kokosflingor och sultanarussin.
Bragjoli-maltesiska oxrulader i vinsås
Den här rätten består av fyllda oxrulader som sjuder i en sås kryddad med lagerblad, tomat och vin. Inspirationen kommer från Malta, och receptet kan dubbleras.
Lammytterfilé med rödbetsbulgur och mandelrullad getost
Ytterfilé av lamm är det samma som köttet från kotlettraden som putsats. Det är mycket mört, och kan behandlas i stort sett på samma sätt som fläskfilé, trots att det inte är filé i egentlig mening. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka lammytterfilé hel i panna. Med snabblagade tillbehör blir det här en lyxmiddag väldigt snabbt.
Kabanossfylld köttfärslimpa med rostade rotsaker
Här lagar du alla ingredienser till middagen i samma form. Både praktisk och gott!
Eldfängd gris från Santa Fé
En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel.
Buljongkokt lammbog med ljummen primörsallad
Till den möra, buljongkokta lammbogen serveras här en härlig ljummen sallad på säsongens primörer. På franska kallas ljummen sallad salade tiede, vilket låter både gott och vackert.
Pytt i panna med rökt skinka
Denna pytt i panna med rökt skinka är en god omväxling till klassisk pytt på nötkött. Det här är snabb och enkel vardagsmiddag vilket passar fint när man har ont om tid i köket.
Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoghurt och sesamflarn
Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoghurt och sesamflarn är ett festligt och lyxigt recept. Om du har tillgång till en röklåda eller ett rökskåp kan du röka din lammstek själv.
Kreolsk gryta med chorizo och oliver
Kan köttgryta vara snabbmat? Ja, om du använder mör fläskfilé, som har kort tillagningstid. Den här grytan är att räkna som en klassiker i svenska hem. Receptet publicerades första gången 1976 i mattidningen Allt om Mat, och hette då Kreolskans söndagsgryta. Receptet kan dubbleras.
Gris i kål
Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré.
Krämig kålsoppa med lamm och apelsin
Koka potatisen helt mjuk i 6 dl vatten tillsammans med kanelstång och buljongtärningar. Ta upp kanelstången. Mixa potatisen, lägg tillbaka kanelstången och tillsätt resten av …
Chiliwok med färsk skinka
Den här lättlagade woken svänger du snabbt ihop medan riset kokar. Om du föredrar mindre hetta i maten, uteslut då bara chilifrukten. Resten av kryddorna är milda och ger mycket men mild smak.
Nya recept
Andreas sommarsallad med stekt kalvbräss
Ett recept för dig som lyckats hitta den ovanliga ingrediensen kalvbräss. Här serveras den i en läcker sallad med ätbara blommor och en sky smaksatt med champagnevinäger.
Gulaschsoppa med yoghurt
Det här är en klassisk soppa som serveras i Österrike och Ungern. En soppa som många förknippar med sportlov i Alperna. Den smakar jättegott en kylig dag, oavsett om du bara tagit en promenad i vintervädret eller kastat dig nerför en brant på skidor.
Hamburgare Italia
Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.

Chateaubriand med champinjonsmörsås
Ingen vet riktigt varför rätten heter chateaubriand, men den består av en knubbig bit oxfilé av mittbiten, som steks hel. Den här rätten är en riktig restaurangklassiker. Här serverar vi med en smörsås med champinjoner, men chateaubriand kan också serveras med pommes frites och kryddsmör.

Äppelfläsk
Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst.

Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar
En supersnabb måltid lagar du av färdigköpt pesto, pastaskruvar, skinka och jordgubbar. Så passa på en sommardag när du hittat fina, färska jordgubbar.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.