Sök bland våra recept​

Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise

Kött som ska stekas i ugn i hel bit bör helst inte vara i mindre bitar än 1 kg, annars kan köttet bli torrt. Här serverar vi helstekt entrecôte med en läcker bönsallad och en fräsch sås med bearnaise-kryddning. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka entrecôte i bit. 

Gryta med grisbog, pumpa och svamp med Blå Kongo

En riktig höstgryta som du lagar av strimlad grisbog, rotfrukter och härliga kryddor. Bjud potatis till och strö smörfräst svamp över grytan före servering. 

Sesamkotletter med grönsaksnudlar

Benfri kotlett, marinerad i god soja, serveras här med wokade grönsaker och nudlar. Snabblagat och enkelt. 

Minipizzor med rökt skinka och chèvre

På buffé är det trevligt att ställa fram en massa olika rätter. Något som de flesta brukar uppskatta är minipizzor. De här får kraftig smak av chèvre och rökt skinka. 

Dillkött på lamm

Det möra och fina lammköttet passar utmärkt att laga som dillkött. Hittar du lammbog (eller lammrygg), passa då på att göra ett riktigt gammaldags långkok. Förr kryddade man dillkött med ättika och socker för att få syra och sötma. I den moderna matlagningen är det många som föredrar en mindre söt rätt, kryddad med fräsch citron.

Bondsallad med rökt lammstek som tapas

Bondsallad med rökt lammstek som tapas

Denna bondsallad med rökt lammstek som tapas är en läcker liten förrätt eller bufférätt, serverad elegant i ett glas. Receptet kan dubbleras. 

Pepparbiff från Dijon

Klappa in biffarna med krossad svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Håll köttet varmt. Fräs löken i smör i samma panna …

Helstekt kalvfilé med tagliatelle och gremolata

Kalvfilé är bland det möraste och läckraste du kan laga, men köttet kräver varsam hand och tål inte lika mycket tuffa tag eller kryddor som oxfilé. Det här receptet kan du använda som grundrecept för helstekt kalvfilé.

Köttfärssås till många

Köttfärssås blir bara godare ju mer du lagar. Det här receptet ger 10 portioner, och passar bra om ni är många runt bordet. 

Rökt skinka på potatisbädd

Små potatisrundlar som gratineras i ugnen med skinka och mozarella på toppen. En snabblagad lunch- eller kvällsrätt. Servera den rykande het med krispiga gröna blad. 

Potatis- och purjolökssoppa med rökt sidfläsk

Potatis- och purjolökssoppan är len och mild i smaken, och det rökta sidfläsket ger välbehövlig smak till. 

Quiche med ost, saffran och salamichips

Den här läckra ostpajen med salamichips kan du servera som förrätt, tilltugg eller mingelmat. Den är också vacker att duka fram på buffé. 

Nya recept

Rosmarinstekt lammstek

Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner. 

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.

Friterad fläskkarré med grönsaks- och nudelwok

Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås. 

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen