
Sök bland våra recept
Citronkryddad lammgryta med okra
Den här härliga lammgrytan har hämtat inspiration från nordafrikanska kök. Den serveras med couscous, och kryddas med citron, koriander och okra. Okra är en avlång liten grönsak som är vanlig i recept från Afrika. Den används för sin goda smak, sitt näringsinnehåll och för att reda av soppor, såser och grytor.
Sydamerikansk Hot Pot
Kött, korv och bönor samsas här i en het gryta kryddad med stark chilisås. Grytbitar av griskött har kort tillagningstid och du har snabbt den här middagen på bordet.
Moussaka med lammfärs, zucchini, aubergine och potatis
Det här är en klassisk moussaka med lammfärs, zucchini, aubergine och potatis samt en krämig sås på yoghurt och ägg.
Rödvinsmarinerad grillad entrecôte
I den här rätten sätter du smak på grillad entrecote genom att marinera den i rött vin och kryddor. Härliga smaker för sommargrillen.
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
En riktig söndagsmiddag med välkryddade lammfärsbiffar och goda tillbehör. Den krispiga fikontoasten känns extra festlig.
Grillad flankstek med potatisterrin och varm tomatsallad
Krydda köttet med salt och peppar och pensla det med olja. Grönsakspaket: Fördela tomater, lök och timjan på foliearken. Ringla över olja och vinäger. Strö …
Helstekt lammsadel med timjan- och rosmarinsky
Nog ser det pampigt ut att presentera en hel lammsadel vid en festlig måltid. Klassiskt är att lägga tillbaka köttet på benet, så att lammsadeln ser hel ut, men självklart kan du lägga upp köttet som du vill. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska steka lammsadel.
Helstekt lammentrecôte med vitlökssås, paprika och getostgnocchi
Lammentrecôte är en liten, fin styckningsdetalj. Självklart är den inte lika stor som entrecôte från nötkreatur, och den kan därför enkelt stekas hel i panna. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska helsteka lammentrecôte. Du får också tips på en mängd välsmakande tillbehör.
Fläsklägg med surkål
Rimmar griskött passar fint ihop med surkål. Kålens sötma och syrlighet balanserar sältan från köttet väl. Den här typen av mat förknippar vi gärna med det tyska köket. Gott till är potatismos och stark senap.
Tre goda tapas med bog och skinka
Dessa tre goda tapas med bog och skinka passar fint att laga tillsammans med familj och vänner eftersom alla kan hjälpas åt i köket och laga varsin rätt.
Äppelskinka
Äpple och griskött passar fint ihop. Här kokar vi en fin skinkstek i äppeljuice och får på köpet en toppenfin buljong att laga en god sås av.
Lammbräss med äggröra royal och späd sparris
Det här är en riktigt lyxig rätt som passar bra till påsk. Servera som en av rätterna på buffé eller som förrätt på en middag.
Nya recept

Tjocka revbensspjäll i ugn
Att tillaga tjocka revbensspjäll i ugn är läckert och enkelt. Köttet steks i ugn med en grillsås som också serveras till.

Köttfärslimpa med gräddsås
Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form …
Kalvstek med ädel gräddsås
Krydda köttet med salt och peppar och bryn i en stekgryta. Häll på buljong, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda under lock till innertemperatur …

Kryddig lammgryta med citron
Lammkött passar fint att krydda med vitlök, chili och citron. Den här grytan innehåller alla tre och smakar fint tillsammans med kokt potatis och en klick yoghurt.
Kavringtårta med fårfiol och löktopping
Den här kavringtårtan är en perfekt rätt för buffé och kalas. Den går att göra klar i förväg och du behöver bara garnera i sista stund. Kavringtårta blir också en jättegod förrätt.

Lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis
Detta lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis är en annorlunda variant på husmansrätten dillkött.
Våra mest populära recept

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.