I spansktalande Sydamerika kallas mackor av den här typen får sanguche . En perfekt lunch eller liten kvällsrätt. Servera den varm eller kall.
Smörgås med chilikryddad fläskkarré
Ingredienser
1 portion
125 g fläskkarré, stekt, tunnskivad
1 frasigt portionsbröd, 2-delat
½ avokado, mosad
½ dl refreid black beans
2 tsk chilidressing
4 skivor jalapeño
2 skivor plommontomat
några rödlöksringar
½ krm flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 125°. Dela brödet och värm halvorna i ugn.
Bred avokado på den övre halvan och bönor på den undre. Lägg kött, dressing, jalapeño, tomat och lök ovanpå refried beans. Strö över flingsalt. Lägg på överdelen.
Servera mackan som den är eller värm ytterligare en gång i ugn.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Satayspett på chilikryddad fransyska av skinka med blomkålscouscous
Chilikryddad rostbiff med varm teriyakisås, exotiska fruktspett och ugnsbakad cashewpotatis
Apelsinstekt fläskkarré på sydamerikanskt vis
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré
Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost
Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad