Chilikryddad rostbiff med varm teriyakisås, exotiska fruktspett och ugnsbakad cashewpotatis

Ingredienser

8 portioner

1 kg rostbiff
2 tsk salt
2 msk chipotlepasta

Potatis:
8 bakpotatisar, skalade
salt och grovmalen vitpeppar
2 msk rapsolja
½ dl cashewnötter, hackade

Fruktspett:
1 mango, i bitar
2 kiwi, i bitar
1 papaya, i bitar
½ dl cashewnötter, hackade
grillspett av trä

Sås:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl kinesisk soja
3 msk flytande honung
1 msk färsk ingefära, riven
2 msk chilisås
2 krm sambal oelek
½ dl sesamolja
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Salta och pensla köttet med chipotlepasta. Lägg över det i en i ugnssäker form, stick in röret på en köttermometer på det tjockaste stället och ställ in i ugnen. Stek till innertemperatur 60−65°, ca 1 timme. Låt köttet svalna. 

Potatis:
Höj ugnstemperaturen till 225°. Skär potatisen i kuber, 3 x 3 cm. Lägg över i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, pensla med olja och strö över hälften av nötterna. Baka i ugn ca 20 minuter.

Fruktspett:
Trä frukten på spett och strö över resten av nötterna. Lägg spetten i ugnen då 10 minuter återstår av potatisens tillagningstid.

Sås:
Blanda samman vinäger, soja och honung i en kastrull. Tillsätt ingefära, chilisås, sambal och sesamolja. Rör ner majsstärkelsen. Koka upp under omrörning, och ta av från värmen.

Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor och rulla dem. Häll över sås och servera med potatisen och fruktspetten. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top