En snabblagad och lättlagad soppa som passar perfekt att packa som matsäck.
Lins- och skinksoppa
Ingredienser
4 portioner
400 g färsk skinka, tärnad 1×1 cm
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
2 morötter, tärnade
2 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1 zucchini, riven
salt och vitpeppar
2 msk färsk timjan, grovhackad
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Fräs vitlök, lök och morot i hälften av smöret i en gryta tills löken är mjuk.
Häll på buljong och lägg i linser och zucchini. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud 20 minuter tills linserna är mjuka, men har en kärna.
Stek skinkan i resterande smör och blanda i soppan. Tillsätt timjan och citronskal.