Picklade senapsfrön:
Koka någon deciliter vatten i en liten kastrull. Tillsätt senapsfröna och blanchera dem ca 10 minuter på medelvärme. Häll av vattnet genom en sil. Häll tillbaka fröna i kastrullen, tillsätt ättikssprit, socker och vatten. Koka upp, ta av från värmen och ställ åt sidan. Låt kallna helt före servering.
Värm ugnen till 120° och baka 2 av äpplena i ugnen 20 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.
Senapsmajonnäs:
Lägg äggen i skålen till mixern. Tillsätt dijonsenap, grovkornig senap, vinäger och salt. Mixa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle genom matarröret tills majonnäsen tjocknat. Smaka av och justera eventuellt kryddningen med mer salt om det behövs.
Fyll majonnäsen i engångsspritspåsen.
Servering:
Grilla eller stek tunnbröden på ena sidan. Skiva det sista äpplet tunt och strimla det. Skär de bakade äpplena i tunna klyftor. Lägg äppelsorterna på brödet och fördela den rökta karrén på. Bryt över frissésalladsblad och strö över de picklade senapsfröna. Klipp ett hål i engångsspritspåsen och avsluta med att spritsa på majonnäsen.
Rulla ihop varje bröd till en rulla och servera direkt.