Den här kavringtårtan är en perfekt rätt för buffé och kalas. Den går att göra klar i förväg och du behöver bara garnera i sista stund. Kavringtårta blir också en jättegod förrätt.
Kavringtårta med fårfiol och löktopping
Ingredienser
8 portioner
250 g rökt fårfiol, hackad
Tårtbotten:
300 g kavring
100 g smör
Fyllning:
5 gelatinblad
2 rödlökar, hackade
3 dl kesella
2 ½ dl creme fraiche
svartpeppar
200 g vårlök, finstrimlad
Gör så här
Mixa kavring och smör till en massa. Packa blandningen i en springform och ställ kallt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Blanda samman fårfiol, hälften av rödlöken, kesella och crème fraiche. Krydda blandningen med peppar. Krama ur och smält gelatinet på svag värme och rör ner det i blandningen. Häll den i formen och ställ kallt att stelna, ca 2 timmar.
Servering:
Garnera kavringtårtan med resten av rödlöken och vårlök.