Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Ytterfilé av lamm är det samma som köttet från kotlettraden som putsats. Det är mycket mört, och kan behandlas i stort sett på samma sätt som fläskfilé, trots att det inte är filé i egentlig mening. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka lammytterfilé hel i panna. Med snabblagade tillbehör blir det här en lyxmiddag väldigt snabbt.
Den här kavringtårtan är en perfekt rätt för buffé och kalas. Den går att göra klar i förväg och du behöver bara garnera i sista stund. Kavringtårta blir också en jättegod förrätt.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!