Pressylta med löjrom och gräddfil | Svenskt Kött

Pressylta med löjrom och gräddfil

Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton. 

Ingredienser

6 portioner

1 kg rimmad fläsklägg med ben
1 stor morot
1 stor gul lök
3 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Till servering:
1 dl gräddfil
100 g löjrom
1 knippa dill

Gör så här

Koka fläskläggen mjuk tillsammans med morot och kryddor. Den är klar när den släpper från benet, ca 1 timme.

Klä en form med plastfolie. Plocka av köttet och blanda med lite av buljongen. Lägg över in formen och ställ i press i kylskåp. 

Skär upp syltan  i tärningar. Klicka på gräddfil, lägg på löjrom och dekorera med dill strax före servering.

FLER RECEPT

Rulla till toppen