Potatis- och purjolökssoppan är len och mild i smaken, och det rökta sidfläsket ger välbehövlig smak till.
Potatis- och purjolökssoppa med rökt sidfläsk
Ingredienser
4 portioner
200 g rökt sidfläsk, i skivor
1 gul lök, skivad
det vita på 2 purjolökar, skivade
1 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
400 g potatis, mjölig sort, skivad
½ dl creme fraiche
salt och vitpeppar
Gör så här
Fräs lök och purjolök i smör utan att det tar färg. Tillsätt buljong och potatis. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills potatisen är helt sönderkokt, ca 30 minuter.
Rör i creme fraiche och krydda med salt och peppar.
Stek sidfläsket och trä på spett. Servera till soppan.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Rödvinsbräserad högrev, ragu på rökt sidfläsk och potatispuré med svecia
Mammas skrynkliga ärter med rökt sidfläsk
Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon
Porchetta med apelsin- och fänkålssallad och rostad potatis
Rårakor med stekt sidfläsk
Risotto med rimmat sidfläsk, primörer och gremolata