Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner.
Rosmarinstekt lammstek
Ingredienser
10 portioner
1,5 kg lammstek, benfri
1 stor vitlöksklyfta, strimlad
salt och malen svartpeppar
1 msk stött rosmarin
Gräddsky:
5 dl buljong och silad steksky
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
Till servering:
potatisgratäng
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök. Gör hål i köttet och stick in vitlöken. Blanda salt, peppar och rosmarin och gnid in köttet.
Lägg köttet i en ugnssäker form och stek till innertemperatur 65°, ca 1 ½ timme. Låt vila i smörpapper 15 minuter.
Gräddsky:
Sila stekskyn i en kastrull och tillsätt buljong så det blir 5 dl. Tillsätt grädde, koka upp, och krydda med salt och peppar.
Servering:
Skär upp köttet i skivor och servera det med gräddsky och potatisgratäng.