Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.

Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.
4 portioner
300 g lammfärs
1 ägg
½ tsk sambal oelek
salt
Du behöver också:
4 grillspett
Soppa:
4 schalottenlökar, hackade
12 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
1 msk smör
5 dl köttbuljong
1 dl grädde
3 msk vetemjöl
4 dl matyoghurt
½ msk honung
salt och malen vitpeppar
Blanda samman färsen med ägg, sambal oelek och salt. Forma smeten till 4 avlånga järpar och stek dem. Trä upp dem på spett och håll dem varma.
Fräs lök och vitlök i olja och smör. Häll i buljong och grädde, koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Rör ut mjöl i yoghurt och vispa ner den i buljongen. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med honung, salt och peppar.
Häll upp soppan i varma skålar och servera genast med spetten.