En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.

En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.
4 portioner
600 g lammfärs
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ask djupfrysta örtkryddor Provençale (35 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda
Bönsallad:
3 dl vatten
3 dl couscous
½ dl svarta bönor, kokta
½ msk olivolja
80 g shiitake, i bitar
1 röd lök, i klyftor
10 svarta oliver, delade
salt och malen svartpeppar
1 knippe gräslök, 2 cm bitar
1 knippe timjan, grovhackad
Till servering:
2 dl matyoughurt eller tjock yoghurt
Värm ugnen till 225º. Blanda samman färs, lök, örtktyddor, salt och peppar. Forma till järpar och trä på spett. Stek 10 minuter i ugn och vänd dem några gånger under tiden.
Bönsallad:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter. Skölj bönorna. Hetta upp olivoljan och fräs svampen. Tillsätt bönor, lök och oliver. Blanda med couscousen och krydda med salt och peppar. Strö över färska örter.
Servera spetten och salladen med yoghurt.