Kotlettrad som får sällskap av en härlig tomatsås och ett frasigt täcke av ströbröd och provençalska örter. Det blir 8 portioner av receptet, för lagar du en mindre bit finns det risk att köttet blir torrt.

Kotlettrad som får sällskap av en härlig tomatsås och ett frasigt täcke av ströbröd och provençalska örter. Det blir 8 portioner av receptet, för lagar du en mindre bit finns det risk att köttet blir torrt.
8 portioner
1,2 kg benfri kotlettrad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk koncentrerad kalvfond
1 burk passerade tomater
Örtblandning:
½ dl ströbröd
1 dl parmesan, riven
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ dl persilja, hackad
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
Till servering:
klyftpotatis
sockerärter
Värm ugnen till 175°.
Lägg kotlettraden i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt i röret till en en köttermometer på det tjockaste stället. Stek till 60° innertemperatur, ca 45 minuter. Ta ut formen ur ugnen och lyft ut köttet.
Höj ugnstemperaturen till 250°. Blanda samman kalvfonden med passerade tomater och häll blandningen i den ugnssäkra formen. Skär upp köttet i skivor och lägg det på tomatblandningen.
Blanda samman ströbröd, parmesan, olja, vitlök och kryddor. Fördela blandningen över köttskivorna. Ställ in i övre delen av ugnen och gratinera köttet i 5 minuter.
Servering:
Servera köttet med klyftpotatis och sockerärter.